Найвідоміший виробник програвачів вінілових платівок Pro-Ject Audio Systems оголосив початок нової ери свого розвитку. З моделлю A1 компанія розпочинає нову лінійку повністю автоматичних програвачів класу Hi-Fi.

Як відомо, сучасні виробники програвачів вінілу не дуже шанують автоматику у своїх пристроях. Виняток представляє американська компанія Fluance, але зараз не про неї. Так чи інакше, найуспішнішим і наймасовішим європейським виробником сьогодні є компанія Pro-Ject Audio.

Pro-Ject Audio представила програвач вінілу A1: новий етап розвитку компанії

Розробка стала можливою завдяки новій партнерській угоді з компанією Fehrenbacher GmbH у Санкт-Георгені, Німеччина (виробнича база оригінальних програвачів Dual), що дозволяє серії Automat скористатися перевіреними європейськими технологіями автоматичного приводу.

Pro-Ject стверджує, що автоматичний режим роботи A1 і майбутніх моделей Automat відрізняється тим, що він повністю механічний, не залежить від додаткової вбудованої електроніки та не впливає на продуктивність при відтворенні записів.

Pro-Ject Audio представила програвач вінілу A1: новий етап розвитку компанії

Крім автоматичної роботи, A1 можна керувати й вручну. Це дека з ремінним приводом, що працює на швидкостях 33 і 45 об/хв, з вбудованим фонокаскадом з рухомим магнітом MM (є лінійний і додатковий входи) і попередньо налаштованим картриджем OM 10.

Pro-Ject A1 буде доступний з наступного місяця у чорному кольорі за ціною 499 доларів. Компанія не повідомила подробиць про інші моделі, але якщо система назв (і скромна ціна A1) на щось натякають, ймовірно, слід очікувати й дорожчих моделей.

Австрійський бренд вже переступив через програвачі із вбудованими фонокоректорами, Bluetooth та навіть вбудованими динаміками. Тепер упав останній бастіон. Все, що потрібно зробити, за словами Pro-Ject, це “встановити швидкість відтворення і натиснути START”.