З квартального звіту Sony стало відомо, що постачання PlayStation 5 станом на 31 грудня 2021 р. склало 17,3 млн одиниць (за останній квартал року — 3,9 млн). Не став несподіванкою факт, що через проблеми з постачаннями Sony виявилась не в змозі задовольнити попит, і PS5 не змогла перевершити показники PS4: попередня консоль за аналогічний період розійшлася тиражем у 20,2 млн.

Через це Sony скорегувала прогноз щодо продажів PlayStation 5 на поточний фінансовий рік (закінчується 31 березня): замість очікуваних раніше 14,8 млн консолей тепер компанія планує поставити на ринок лише 11,5 млн. Разом з тим Sony очікує підвищення операційного прибутку через знижені витрати на виробництво.

Головний фінансовий директор компанії Хірокі Тотокі (Hiroki Totoki) зазначає, що попит лишається високим та слабо прогнозованим на найближче майбутнє. До того ж виробництво чипів, на відміну від попиту, значно постраждало через епідемію ковіду, і партнери компанії все ще не здатні виконувати замовлення у повних обсягах — тому дефіцит цього року продовжиться. Проте Хірокі Тотокі сподівається, що наступного року ситуація зміниться на краще, і Sony зможе поставити на ринок 22,6 млн консолей, як і передбачалося раніше.

Крім того, Sony повідомила, що кількість передплатників сервісу PlayStation Plus зросла до 48 млн гравців станом на кінець 2021 р. (у порівнянні з 47,4 млн наприкінці 2020 р.). Нагадаємо, у грудні стали відомі плани Sony по реорганізації PS Plus: очікується, що новий сервіс під кодовою назвою Spartacus об’єднає PS Plus та PS Now у спробі скласти конкуренцію успішному Xbox Game Pass.