Не дивлячись на схвальні відгуки від преси та блогерів, смартфони Google Pixel завжди були аутсайдерами серед конкурентів в глобальних продажах. Більшість людей все одно приділяє увагу відомішим на цьому ринку брендам. Але намагання Google все ж дають результати: продажі Pixel у минулому кварталі стали рекордними для цієї лінійки.

Доповідаючи про успіхи компанії, CEO Google Сундар Пічаї (Sundar Pichai) зупинився й на темі смартфонів:

“У четвертому кварталі ми встановили квартальний рекорд продажів Pixel за весь час, — сказав він. – Це сталося всупереч надзвичайно складному становищу ланцюга постачання”.

Усі конкуренти Google мали подібні проблеми, але цілком розумно вважати, що компанія могла б продати більше смартфонів, якби не криза напівпровідників.

Зокрема Пічаї зазначив, що Pixel 6 виявився популярним як серед окремих клієнтів, так і у партнерів-операторів. За оцінками видання Engadget, Pixel 6 та 6 Pro, ймовірно, є найкращими смартфонами Pixel, які компанія випустила за останні роки. Слова CEO Google це підтверджують. Але, на жаль, точних даних продажів він не зазначає.

Продажі пікселів віднесені до загальної категорії “Інше”, яка охоплює все обладнання Google. Дохід від категорії “Інше” зріс на 22% в порівнянні з минулим роком і склав 8,2 мільярда доларів за квартал. Це невелика частина загального доходу Google, який у четвертому кварталі минулого року склав $75,3 мільярда, що на 32% більше, ніж торік.