1 лютого 2022 року Daimler AG був офіційно перейменований на Mercedes-Benz Group AG – майже через рік після того, як було оголошено про виділення підрозділу вантажних автомобілів та автобусів. Цей крок, сподіваються боси компанії, дозволить збільшити акціонерну вартість автовиробника преміумкласу.

Ця зміна є останнім у низці структурних перестановок автовиробника, який почав своє життя як Daimler-Benz AG у 1926 році. А ось бренд Mercedes, названий на честь дочки автомобільного підприємця, був офіційно прийнятий Daimler AG ще 1902 року.

Хоча ринок автомобілів класу люкс за визначенням є невеликим та обмеженим, на думку аналітиків, автовиробник преміумкласу може лише зростати. При цьому аналітики проводять деякі паралелі з Tesla, але зазначають, що компанія Ілона Маска одразу ж позиціювалася як виробник електромобілів.

Mercedes-Benz Group AG повинен пройти певний шлях переходу від ДВЗ до електромобілів, а це може позначитися на вартості акцій “нового” старого виробника.

Акції компанії Daimler Truck AG, відокремленої у грудні минулого року, трохи зросли з моменту свого дебюту на ринку і в п’ятницю торгувалися на рівні 32,23 євро. Акції концерну, що досягли в листопаді 2021 року найвищого рівня з 2015 року, в день ребрендингу досягли 74,25 євро, але з того часу трохи знизилися і торгуються на рівні 71,15 євро.