Як і багато інших автівок різних класів, у Tesla є електропривід сидінь, який дозволяє зручно підлаштувати місця водія та переднього пасажира. Не так важко уявити, за яких саме умов з’явилась така необхідність, але в коді програмного забезпечення нових авто знайшли функцію “жорстокого поводження з сидінням”.

Коли хтось ну дуже засумує в заторі, або в авто опиняться діти, які почнуть гратися з приводом сидінь, через півтори хвилини таких дій автівка зробить попередження, яке скаже, що виявлено надмірне використання двигуна сидіння. Якщо не припиняти це, то ще за 30 секунд автівка заблокує функцію на 5 хвилин.

Це знайшов користувач Твіттеру під ніком @greentheonly.

Видання TheVerge трохи з ним поспілкувалося з цього питання. Він розповів, що нещодавно у Tesla змінили приводи сидінь на Brose, які, ймовірно, можуть виходити з ладу при надмірному застосуванні. Інший варіант — суто історичний досвід компанії. 

Також зазначається, що цей трекер активності приводів сидінь є в ПЗ лише нових авто, які щойно вийшли з заводу. Наявні автівки (поки) не мають такого.