Як повідомили в NAMU, сьогодні стартує продаж ліцензованих NFT-токенів за мотивами творів Олександри Екстер, Всеволода Максимовича, Олександра Мурашка та Петра Рибки.

“NAMU завжди в авангарді сучасних музейних практик, тому для нас важливо, що наш музей перший в Україні, який наважився створити NFT колекцію. Думаю, що чи не найбільшу роль в цьому проєкті відіграє «додана вартість» цифрового мистецтва в форматі NFT – анімовані ефекти, які допомагають розкрити контекст написання твору, але водночас викликають бажання прийти до музею і побачити оригінал на власні очі”, – розповіла Юлія Литвинець, генеральний директор Національного художнього музею України.

Ексклюзивні роботи NAMU в NFT-форматі будуть доступні в 5-ти ступенях рідкісності на торговому майданчику STAMPSDAQ. Ціна одного NFT-токену коливатиметься від 25 до тисячі доларів США на первинному ринку залежно від категорії рідкісності та аукціонного попиту.

NFT-колекція Національного художнього музею поповнюватиметься що два тижні. Так, з другої половини лютого планується випуск серії NFT арту за мотивами творів Миколи Пимоненка – автора багатьох картин на сільську та міську тематику (“Київська квіткарка” (1908), “Ідилія” (1908) та інші).