Проблеми при оновленнях операційних систем трапляються у всіх виробників. На цей раз неприємна ситуація шириться інтернетом через апдейт macOS. Багато користувачів ноутбуків Apple скаржаться на те, що їхні МасВоок’и не переходять в режим «сну» з закритою кришкою та витрачають заряд батареї.

Один користувач опублікував діаграми, які показують, як акумулятор почав розряджатися навіть після вимкнення екрану. Декілька інших людей приєдналися до обговорення, відзначивши подібну поведінку на своїх пристроях після встановлення macOS 12.2. Також деякі користувачі відзначили таку поведінку ноутбуків з бета-версією macOS 12.3 (але для таких версій ОС це припустима поведінка).

Основна теорія щодо того, що викликає проблему: Bluetooth-аксесуари виводять ці комп’ютери зі сну, хоча незрозуміло, чому це може траплятися. Користувачі спробували знайти причину і виявили в “терміналі”, що підключені по Bluetooth пристрої викликають таке “пробудження”, в результаті чого комп’ютери Mac неодноразово виходять із режиму “сну”, а повністю заряджені ноутбуки витрачають увесь запас батареї за ніч.

Незрозуміло, коли саме ця помилка з’явилася в десктопній ОС від Apple, але деякі користувачі кажуть, що проблеми виникали й в попередніх версіях macOS. І хоча більшість людей, які скаржаться на таку проблему, мають нові MacBook з процесорами M1, власників моделей на базі Intel це теж не оминуло. Наразі команда підтримки компанії відповіла незадоволеним власникам Mac, надавши інструкції щодо оптимізації роботи акумулятора або перевірки стану акумулятора. Але, звісно, це не допомогло.

Поки розв’язання проблеми від Apple немає, користувачі ведуть боротьбу з нею двома способами: залишаючи лептоп підключеним до живлення, або відключаючи Bluetooth на час “сну” пристрою. Це незручно, але спрацьовує.