Якщо ви вже встигли зробити третє “бустерне” щеплення проти COVID-19, то настав час зазирнути на відповідну вкладку в застосунку Дія. Відсьогодні там можна замовити та отримати відповідний сертифікат.

Для цього потрібно перейти на вкладку “Послуги” та знову замовити сертифікати про щеплення. Зазвичай вони зʼявляються у застосунку за кілька хвилин.

Як повідомляє Ліга, цього разу сертифікатів буде три: один для внутрішнього використання (дійсний протягом 270 днів після “бустерного” щеплення) та одразу два міжнародних.

COVID-19 booster Diia

Перший міжнародний сертифікат відповідатиме за дві дози основного щеплення і теж буде дійсний протягом 270 днів, а другий — демонструватиме дані про бустерне щеплення. Він також дійсний протягом 270 днів з моменту отримання бустерної дози.

Якщо з часу завершення повного курсу вакцинації від COVID-19 вже минуло пів року, ви можете отримати бустерну дозу в будь-якому пункті чи центрі вакцинації. Перелік та контакти пунктів та центрів можна побачити на офіційному сайті МОЗ України або отримати за телефоном 0 800 60 20 19.

Досі відкритим залишається питання, перевірятимуть при перетині кордону ЄС обидва міжнародні сертифікати чи доведеться демонструвати лише “бустерний”. Це питання найбільш хвилює тих, хто робив перші два щеплення вакцинами проти COVID-19, що не сертифіковані у деяких країнах. Бустерну дозу в Україні робитимуть mRNA-вакцинами Pfizer і Moderna, які визнані у всіх країнах ЄС.