Під час брифінгу Міністерства цифрової трансформації України, Держзв’язку, НКРЗІ та УДЦР, оператор Vodafone повідомив, що наразі 98% довжини основних міжнародних автошляхів країни забезпечені 4G-зв’язком. Це був виїзний брифінг з метою перевірки якості покриття мобільних мереж на дорогах.

Ліцензійні умови для операторів передбачають, що швидкісний мобільний інтернет має покривати усі міжнародні дороги до кінця 2022 року, а до середини 2024 — всі національні. При цьому на 95% доріг вимагається мінімальна швидкість з’єднання 2 Мбіт/с.

“Ми розуміємо, наскільки важливо з’єднати великі міста не лише добрими дорогами, а й швидкісним інтернетом. Ми інвестували загалом у покриття швидкісного інтернету десятки мільярдів гривень і виконуємо наші ліцензійні зобов’язання раніше за визначений термін. Сьогодні чотири основні міжнародні автодороги – Київ-Львів, Київ-Одеса, Київ-Дніпро та Київ-Харків – вкриті швидкісним мобільним інтернетом на 98%. Загалом дороги міжнародного масштабу – наразі на рівні 80%. Ми плануємо і цього року прискоритися у будівництві, не орієнтуючись лише на ліцензійні умови, оскільки підтримуємо цифрову стратегію держави щодо виходу у діджитальний простір, адже за цим стоїть майбутній розвиток нашої країни”, — повідомила генеральний директор Vodafone Україна Ольга Устинова.

Також у планах компанії на цей рік встановити ще 500 базових станцій 4G на автошляхах України.