Команда проєкту Dooozen.io, який отримав фінансування від Українського фонду стартапів (USF), оголосила про вихід першої версії рішення для автоматизації роботи користувачів із соціальною мережею LinkedIn.

Рішення складається із додатку Chrome та адміністративної панелі, доступної у веб-додатку app.dooozen.io.

Користувачі першої версії можуть автоматично надсилати запрошення на додавання в друзі новим контактам та надсилати повідомлення своїм друзям, налаштовувати послідовні ланцюжки повідомлень, відслідковувати ефективність своїх дій в мережі за допомогою модуля статистики.
Dooozen.io працює із контактами, які можна знайти за допомогою стандартних інструментів пошуку LinkedIn. Також, користувачі зможуть завантажити власні списки контактів.

Фішкою поточної версії є наявність розширених фільтрів для пошуку контактів, зокрема, користувачів мають можливість відфільтрувати та взаємодіяти лише із користувачами, які мають преміум профілі в LinkedIn. Сортувати контакти також можна за історією взаємодії з ними.

Перша версія продукту є безкоштовною. Наступні версії рішення дозволять користувачам також працювати із LinkedIn Sales Navigator, матимуть можливості для командної роботи, дозволятиме інтегрувати рішення із CRM та системами e-mail розсилок.

За словами керівника проєкту, Максима Сидоренко, команда Dooozen має амбітні цілі щодо розвитку продукту, в тому числі пов’язані із додаванням алгоритмів смарт-скорингу контактів, побудованому на основі штучного інтелекту.