Maersk Supply Service, підрозділ данського гіганта морських перевезень, оголосив про створення підприємства Stillstorm, завданням якого стане будівництво морської енергетичної інфраструктури, що дозволить вантажним суднам вимикати свої неекологічні паливні електрогенератори під час простою. В основі рішення лежатимуть спеціальні буї, котрі живитимуться від вітряних електростанцій поблизу. Морські «розетки» розташовуватимуться у відкритому морі біля портів й транспортних хабів та сприятимуть зменшенню викидів парникових газів у атмосферу.

За словами представника Maersk Supply Service Кластерера Тофта, мета Stillstorm — за п’ять років з початку комерційної експлуатації розробки скоротити емісію вуглекислого газу на 5,5 млн тонн, а також зменшити шкідливі викиди дрібнодисперсних частинок. Як зазначає Electrek, це доволі актуальне рішення, оскільки за минулий рік, за даними аналітиків Simpson, Spence & Young, вуглецевий слід міжнародних морських вантажоперевезень зріс на 5%. В цілому, станом на сьогодні на міжнародне судноплавство припадає близько 3% кліматичного забруднення довкілля. Для порівняння, це більше, ніж усі викиди вугільних електростанцій у Сполучених Штатах разом узяті, і більше, ніж викиди Німеччини.

Stillstrom планує продемонструвати працездатність ідеї у третьому кварталі 2022 року у співпраці з найбільшою енергетичною компанією Данії Ørsted. Перша розетка-буй буде розташована біля морської вітряної електростанції, що належить Ørsted, й живитиме по ночах ремонтне судно енергопідприємства. Останнє при цьому також відповідатиме за підключення рішення до своїх морських вітряків.

Якісь конкретні деталі розробки Stillstrom наразі не розкриває, зазначаючи, що буї у майбутньому можна буде масштабувати й адаптувати як для підзарядки невеликих повністю електричних суден, так і для тимчасового забезпечення «зеленою» електроенергією контейнеровозів з гібридними та традиційними паливними енергосистемами. Для того, аби під’єднатися до морської «розетки», буде достатньо до неї пришвартуватись й підняти на борт спеціальний кабель. Окрім того, що рішення дозволить суднам, які використовують викопне паливо для забезпечення себе електроенергією, відключати власні енергогенератори під час простою біля портів й зменшувати таким чином свій вплив на навколишнє середовище, воно також усуватиме шумове забруднення, поки судно під’єднане до буя.