З 2018 року Київстар встиг інвестувати понад 20 мільярдів гривень у будівництво мереж LTE та загальне покращення зв’язку. За цей час 4G-зв’язок оператора отримали 90% населення країни, а вся абонентська база налічує 12 мільйонів користувачів.

Минулого року Київстар розпочав проєкт з охоплення швидкісним мобільним інтернетом автодоріг міжнародного призначення. Серед них є, наприклад, траси Київ-Львів, Київ-Харків, Київ-Одеса, Решетилівка-Дніпро. На цих напрямках роботи завершено.

Сьогодні, 31 січня, очільники Міністерства цифрової трансформації України, НКРЗІ та УДЦР, а також представники мобільних операторів інспектували якість покриття на ділянці Київ-Пирятин, де Київстар продемонстрував вищу швидкість за встановлені граничні показники якості для 4G-зв’язку. На цьому відрізку шляху (156 км) встановлено 55 базових станцій, які покрили не тільки дорогу, але й забезпечили зв’язком 26 прилеглих населених пунктів.

“До кінця 2022 року зв’язок 4G буде на всіх 29 автодорогах міжнародного значення. А це понад 8 тисяч кілометрів шляхів. Для реалізації проєкту буде встановлено чи модернізовано 450 базових станцій, що потребує близько 700 мільйонів гривень інвестицій, — коментує президент Київстару Олександр Комаров. — Київстар був і залишається переконаним прихильником інтернетизації України й підтримує широке розповсюдження нових технологій. Ми маємо велике бажання розвивати сучасні інтелектуальні продукти й надавати якісні послуги зв’язку. Сподіваємось, що держава дбатиме про створення інвестиційних стимулів для “технологічного прориву” — зокрема, зменшення фіскального навантаження на мобільну галузь”.

Як зазначають у пресрелізі, швидкісний мобільний інтернет дозволяє людям почуватися в дорозі безпечніше, адже за його допомогою можна зв’язатися з аварійними службами, скористатись навігацією, знайти заправки та пункти медичної допомоги. Також маючи швидкісний інтернет, можна попрацювати в дорозі. Для прикладу, за минулий рік у напрямку Київ-Пирятин абоненти оператора використали 540 ТБ даних.

Також у планах компанії до липня 2024 року покращити покриття 23 національних автодоріг.