Згідно з твітом виконавчого директора Раджа Кодурі, Intel наполегливо працюватиме над досягненням мети отримувати щороку «мільйони» своїх графічних карт Arc для ПК-геймерів.

Раджа Кодурі, який є головним архітектором графічного підрозділу Intel, зробив коментар у твіті, відповідаючи на статтю PC Gamer, яка була відкритим листом до Intel. У листі вказувалося на реальність захмарно високих цін на графічні процесори та виказувалася надія, що Intel зможе вивести на ринок конкурентоспроможні рішення, щоб врятувати ситуацію.

Як сказав Дейв Джеймс з PC Gamer: «Вам не потрібно мати найпотужніший новий графічний процесор, щоб випустити найкращу відеокарту 2022 року, вам просто потрібно, щоб вона була конкурентоспроможною та за ціною на рівні, який би не змушував нас бажати, щоб ви хоча б спочатку пригостили нас вечерею».

Як бачите, Кодурі визнав, що це «велика проблема для геймерів на ПК», яка, безперечно існує, і що Intel хоче працювати над тим, щоб отримати «мільйони графічних процесорів Arc щороку потрапляли у руки комп’ютерних геймерів».

Це звучить як велика обіцянка, але зараз вона є доволі абстрактною. Адже невідомо, скільки відеокарт може запропонувати Intel, коли Arc Alchemist вперше з’являться на ринку – можливо, у березні чи квітні цього року. Як припускають чутки, Intel також доведеться боротися з дефіцитом мікросхем й іншими проблемами з постачанням, які заважають існуючому виробництву графічних процесорів від AMD та NVIDIA.