Генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив під час звіту про прибутки компанії за четвертий квартал, що гуманоїдний робот Tesla Bot, є «найважливішим продуктом», який Tesla розробляє цього року. Це робить його пріоритетнішим за Cybertruck та інші електромобілі компанії, включаючи Semi та Roadster.

Маск зробив перший тизер Tesla Bot у серпні минулого року під час заходу «AI Day». Для демонстрації він використав людину в костюмі робота, попередивши, що так воно «ймовірно, не спрацює», але додав, що сподівається отримати прототип у наступному році.

«Я думаю, що з часом він може стати більш значущим, ніж автомобільний бізнес», — сказав Маск про робота під кодовою назвою Optimus.

Хоча робот Tesla може залишитися далеко від нас і, можливо, ніколи не буде реалізований, Маск заявив, що він має потенціал революціонізувати економіку, якщо зможе виконувати завдання, які зараз виконують тільки люди.

Досягнення в робототехніці дозволили компаніям замінити певних працівників машинами, але обмеження сучасних технологій такі, що багато завдань все ще потрібно виконувати людям.

«Звісно, ​​Optimus має на меті бути доброзичливим, орієнтуватися у світі людей й усувати небезпечні, повторювані та нудні завдання», — казав Маск у серпні.

Робот є прикладом майстерності Маска у створенні шоу, в якому він оголошує, що Tesla працює над захоплюючими продуктами, запланованими на роки в майбутньому, які допомагають підбадьорити співробітників, клієнтів та інвесторів. Часто анонсовані нововведення не реалізуються в передбачені терміни. Наприклад, на заході «Autonomy Day» у квітні 2019 року Маск сказав, що у 2020 році у компанії буде 1 мільйон автономних «роботаксі».