Розвиток електротранспорту перегорнув нову сторінку в історії автівок. Окрім сучасних технологій та футуристичної зовнішності, ці електрокари мають знизити викиди шкідливих газів, зменшуючи забруднення повітря. Це добре. Але є й погане: такі автівки можуть бути дуже небезпечні, коли загоряються. Хоча й трапляється це не часто. Про це пише CNBC.

Редакція поспілкувалася з директором проєкту пожежної безпеки електротранспорту в Мельбурні Еммою Саткліф (Emma Sutcliffe), яка повідомила, що наразі немає достатньої статистики, щоб щось точно стверджувати. Але випадки загоряння електрокарів трапляються рідко.

З іншого дослідження компанії AutoinsuranceEZ можна дізнатися, що електричні авто мають ймовірність загоряння лише у 0.3%, тоді як у звичайних авто з ДВЗ це 1,5%. Але є й гібридні машини, які мають і батареї, і традиційний двигун. З ними така вірогідність значно більша — 3,4%.

Як розповідає Саткліф, коли все ж електрокари загоряються, то полум’я батарей гарячіше, вогонь швидше охоплює авто, а для повного гасіння потребується значно більше води. Але й це може бути не все, адже навіть після ліквідації вогню, авто може знову спалахнути через декілька годин або навіть днів. Це ставить під загрозу автозвалища та ремонтні приміщення.

Головний офіцер пожежної служби Нижнього Меріону в Пенсильванії Чес МакГарві (Chas McGarvey) розповів CNBC, що пожежа з Tesla Model S Plain, яку торік тушив саме його підрозділ, розплавила під собою дорожнє покриття.

І Саткліф, і МакГарві сходяться в думці, що технології розвиваються дуже стрімко, а пожежники не встигають підлаштуватися під ситуацію.

Ерік Ваксман, директор Інституту енергетики штату Мериленд, каже, що властивості, які роблять елементи літій-іонних батарей достатньо потужними, щоб рухати легковий автомобіль, також можуть зробити їх вразливими до займання, особливо якщо елементи акумулятора в них пошкоджені або дефектні. За його словами, ці батареї мають близько розташовані один до одного електроди, що збільшує ймовірність короткого замикання. Також вони заповнені легкозаймистим рідким електролітом.

Ця легкозаймиста рідина може потрапити в так звану ситуацію теплового розгону, коли вона просто почне кипіти, і це призведе до пожежі.

Електрокари мають системи керування батареями, які підтримують коректну робочу температуру батарей, а також контролюють швидкість їх зарядки та розрядки. Покращення цих систем, а також самих елементів акумулятора, мають зробити електромобілі безпечнішими.

Компанія Tesla нещодавно оголосила про перехід з літій-іонних акумуляторів на літій-залізо-фосфатні (LFP). Інші великі автовиробники, включно з Ford та Volkswagen, в деяких електромобілях замінюють LFP на склади з нікелю або кобальту. “Загалом вважається, що вони набагато безпечніші”, — прокоментував це Пол Крістенсен, професор електрохімії в Університеті Ньюкасла, чиє дослідження зосереджено на горінні та безпеці літій-іонних акумуляторів.

Підсумовуючи він додав, що повністю електричні авто мають шанс стати безпечнішими за бензинові та дизельні моделі, які вони покликані замінити: 

У нас було багато часу, щоб повністю зрозуміти ризики та небезпеки, пов’язані з бензиновими та дизельними автомобілями. Тепер нам доведеться швидше навчитися справлятися з проблемами електромобілів.