Українська IT-компанія mcpk. почала переводити своїх співробітників на 4-денний робочий тиждень: з понеділка по четвер. Зараз за таким графіком працює вже 13 спеціалістів, а компанія займається переведенням поточних проєктів у новий режим, повідомляє DOU.

«Ми зараз перебуваємо в процесі переходу на 4-денний робочий тиждень (4Д). Працюємо над переведенням поточних проєктів на 4Д. Нові проєкти бордимо тільки на 4Д. Також плануємо перевести адміністрацію, коли більшість розробників буде на 4Д», — заявили у компанії.

В mcpk. пояснюють, що зараз ринок занадто сильно перегрітий, і потенційним працівникам вже недостатньо пропонувати конкурентну зарплату, гарний офіс чи можливість працювати віддалено. Тому вважають, що введення 4-денного робочого тижня дозволить залучити на роботу більшу кількість IT-фахівців.

В mcpk. розраховують, що скорочення робочого тижня допоможе фахівцям не вигорати та краще працювати в робочі дні. Крім того, нововведення нібито вже позитивно вплинуло на ефективність рекрутингу та допомагає утримувати членів команди.

В компанії зазначають, що відмовитися від нового робочого графіку можуть тільки в тому випадку, якщо він виявиться не потрібним та не цікавим для розробників. Проте зараз більшості з них така ідея подобається.