Сервіс Apple Music відреагував на конфлікт між Нілом Янгом та потоковою службою Spotify

Через добу після видалення музики Ніла Янга зі Spotify, головний конкурент потокової платформи, музичний сервіс Apple Music, виявив до рок-легенди трохи поваги. 27 січня “яблучний” сервіс виділив каталог Янга під заголовком “Ми любимо Ніла” та розмістив на видному місці в розділі “Огляд”.

Цей заголовок – явний випад проти сервісу Spotify, який став об’єктом презирства після того, як у середу на прохання рок-ветерана Ніла Янга видалив його каталог з платформи. Музикант розлютився на Spotify через неправдиву інформацію про вакцину від COVID-19, поширену подкастом “Joe Rogan Experience”.

https://twitter.com/jbillinson/status/1486859923497664516

У четвер хештег #cancelSpotify та “Apple Music” були найпопулярнішими темами у західному сегменті соціальної мережі Twitter.

Крім того, на бік Янга також стала супутникова радіомовна компанія SiriusXM (відома як домівка “короля радіо” Говарда Стерна): вона оголосила про тимчасове повернення свого шоу Neil Young Radio, в якому представлені ексклюзивні історії та музика з кар’єри Янга.

Янг подякував своєму лейблу, Warner Brothers, та видавцеві, компанії Hipgnosis, яка минулого року придбала каталог його пісень за 150 мільйонів доларів, заявивши, що на Spotify припадає 60% його доходів від потокового мовлення. “Відхід зі Spotify – це дуже серйозне рішення і дорогий крок, але він того вартий, заради нашої чесності та наших переконань”, – написав музикант.

Більше коментарів!