Майнери криптовалют: обмеження швидкості хешування NVIDIA Lite нас не зупинило

NVIDIA намагалася перешкодити майнерам криптовалюти купувати відеокарти RTX 3000, обмежуючи можливості майнінгу Ethereum. Але майже через рік майнери кажуть, що ці зусилля були марними. Серед них Блейк Тітер — майнер з Колорадо, якраз один з тих, кому NVIDIA намагалася перешкодити купувати свої відеокарти.

Зробити це компанія планувала через програмне обмеження NVIDIA Lite (LHR), яке встановила для більшості графічних процесорів серії RTX 3000, щоб зменшити їх можливості майнінгу Ethereum. Але якщо хтось думав, що серія LHR зупинила Тітера та його колег від їх купівлі, то помиляється. «У мене є приблизно 20 карт LHR, за допомогою яких я займаюсь майнінгом», — каже він.

Карти NVIDIA LHR в майнінг-платформі. (Фото: Блейк Тітер)

Загалом установка для майнінгу Тітера включає близько 95 графічних процесорів. А останнім часом він додав відеокарти LHR від NVIDIA, оскільки вони все ще можуть отримувати достатній прибуток, попри свої обмеження. У середньому, його майнінгова установка генерує близько $4 500 доларів в Ethereum на місяць після витрат на електроенергію.

«Так, я відчуваю, що LHR був безглуздим», — каже Тітер, який рік тому почав займатися видобутком криптовалют як хобі. Рентабельність інвестицій з LHR не є перешкодою для майнерів.

«Це зовсім не збентежило майнерів», — погоджуються в NiceHash, платформі криптовалюти, яка допомагає власникам ПК орендувати обчислювальні потужності для майнінгу.

Причина полягає в тому, що відеокарти NVIDIA LHR зменшили видобуток Ethereum лише до 50%. Протягом кількох місяців спільнота майнінгу, включаючи сам NiceHash, розробила програмне забезпечення, яке може підвищити можливості майнінгу до понад 70%.

Прибуток від майнінгу карт LHR минулого місяця до недавнього падіння Ethereum.

Як зазначає NiceHash, моделі LHR RTX 3080 і RTX 3070 Ti могли приносити у грудні приблизно $125 і $108 прибутку на місяць відповідно, коли ціна Ethereum перевищила $4000. Це вища продуктивність, ніж те, що можуть виробляти RTX 3070 і RTX 3060 Ti без LHR.

«Звичайно, якщо у них є вибір, майнери виберуть карти без LHR, але той факт, що у відеокарти є LHR, не завадить їм її купити», – кажуть в NiceHash.

Більше коментарів!