Одразу після запуску програми “єПідтримка”, стався цікавий інцидент. За умовами цієї програми українці, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19, отримували 1000 гривень. Одним із варіантів використання цих коштів є придбання книжок. Тож отримавши гроші, велика кількість вакцинованих одразу пішла на сайти відомих книгарень.

Це призвело до того, що на сторінки yakaboo.uabukva.ua, “Книгарні Є” та ще деяких видавництв було неможливо потрапити. І як виявляється, на цьому історія не скінчилася. Через велику завантаженість, магазини не можуть обробити всі замовлення вчасно. В результаті з доставкою книжок трапляються серйозні затримки.

Редакція Depo.Харків поспілкувалася із начальником Департаменту кіберполіції Нацполіції Юрієм Виходцем. Він розповів, що станом на 19 січня до них надійшло 95 скарг на “Книгарня Є” через затримку замовлень. 

З урахуванням того, що деякі люди чекають на свої книжки вже понад місяць, не дивно, що вони вважають себе ошуканими. А магазин тим часом навіть не встигає відповісти на всі запити. Тому любителі книжок починають скаржитися.

“Покупцям магазину “Книгарня Є”, які сплатили замовлення у цьому інтернет-магазині, потрібно врахувати його велику завантаженість та ймовірність отримання замовлення із затримкою” — зазначають у кіберполіції.

Також Юрій Виходець додає, що ті громадяни, які все ж отримали свої замовлення, систематично відмовлялися від раніше наданих звернень.