Починаючи з третього року свого існування, магазин Epic Games став впливовим фактором на ринку комп’ютерних ігор і, як ми зрозуміли з інформації, опублікованої на цьому тижні в блозі компанії, він працює все краще і краще. Компанія опублікувала огляд 2021 року на сторінці Epic Games Store.

Найпривабливіша для гравців частина бізнесу магазину – роздача відеоігор – приваблює дедалі більше людей. 2021 року Epic роздала 89 безплатних ігор на загальну суму 2120 доларів США. Було зроблено 765 мільйонів завантажень цих ігор, що допомогло 76 із них зареєструвати рекорд за кількістю одночасних гравців, перевищивши у деяких випадках стандартну кількість гравців у 13 разів.

Щодо користувачів магазину, то їх кількість зросла до 194 мільйонів – на 34 мільйони більше, ніж у 2020 році. Людей, які щодня входять до своїх облікових записів, було 31,1 мільйона, а найбільша кількість одночасних користувачів – 13,2 мільйона. У грудні минулого року було зареєстровано рекордну кількість активних щомісячних користувачів – 62 мільйони, що на 11% більше, ніж минулого року – 56 мільйонів.

“Гравці купували більше ігор і довше грали в них 2021 року. Сьогодні в Epic Games Store продається 917 ігор, що майже вдвічі більше, ніж 2020 року”, – написала Epic Games. Щодо прибутку, компанія повідомила про збільшення на 20% у порівнянні з минулим роком — до $840 млн.

У 2022 році компанія планує покращити послуги з самостійного видання ігор, орієнтуючись на розробників та сприяючи творцям контенту та партнерам студій. Щодо гравців, Epic Games представить послугу PC Store Cross Play. Вона значно полегшить життя користувачам магазину, які хочуть грати з друзями, які віддають перевагу іншим магазинам, таким як Steam, GOG, Windows Store та інші.