У світі NFT частіше трапляються приголомшливі покупки, але на цей раз випадок не з приємних. Розробники неофіційної гри Blockverse у Minecraft обіцяли гравцям окремий play-to-earn-сервер, доступ до якого можна було отримати, придбавши аватар. Таких було 10000, які розібрали за 8 хвилин на загальну суму $1,3 мільйона. Але далі все пішло не так.

Розробники сповістили у своєму твіттері, що всі токени розпродано, після чого зникли. Сервер не запрацював. Вони також почали видаляти гравців зі свого каналу в Discord, як і перестало працювати посилання на сайт проєкту. Тобто замість гри та оригінальних NFT, покупців залишили ні з чим.

Те саме трапилось з партнерами Blockverse, які допомагали з розкруткою. Вони також нічого не отримали. Це їм також обійшлося в приблизно $26 тисяч.

Пізніше один з ймовірних засновників проєкта під ніком Kashx все ж з’явився. Він намагався пояснити, що запуск сервера супроводжувався технічними проблемами. Це потягло за собою погрози від невдоволених гравців, які хотіли знайти й опублікувати їхні персональні дані, та навіть погрожували фізичною розправою.

Це налякало команду, яка й прийняла рішення видалити Discord-канал та закрити сайт.

Також Kashx обіцяв виплатити гроші партнерам, але тільки після того, як команда розбереться з ситуацією. Ба більше, в планах Blockverse передати проєкт спільноті гравців, ще й рахунком проданих NFT. Але повертати отримані гроші вони не планують, називаючи це справедливою ціною за отримані погрози та стрес.