У першому фінансовому кварталі 2022 року Apple досягла нового рекордного доходу в $123,9 млрд та квартальним прибутком на акцію у $2,10. Генеральний директор компанії Тім Кук заявив, що цього вдалося досягти завдяки «найінноваційнішим продуктам та послугами в історії».

Попри проблеми з поставками через глобальний дефіцит чипів і проблеми з виробництвом через COVID-19, Apple вдалося випустити одразу декілька важливих продуктів, досягнувши ще одного апаратного суперциклу з часів iPhone 6: серія iPhone 13, моделі MacBook Pro 2021 року з чипами M1 Pro та M1 Max, Apple Watch Series 7, AirPods (3-го покоління), iPad mini (6-го покоління), iPad (9-го покоління), HomePod mini в нових кольорах, Apple Music Voice Plan тощо.

iPhone, Mac, носимі пристрої та сервіс зафіксували рекордний дохід, за винятком iPad:

  • iPhone – $71,628 млрд (у порівнянні з $65,597 млрд за той самий квартал попереднього року);
  • Mac – $10,852 млрд (у порівнянні з $8,675 млрд за той самий квартал попереднього року);
  • iPad – $7,248 млрд (зменшення з $8,435 млрд за той самий квартал попереднього року);
  • Годинники, аудіо, пристрої для дому та аксесуари – $14,701 млрд (у порівнянні з $12,971 млрд за той самий квартал минулого року);
  • Послуги – $19,516 млрд (у порівнянні з $15,761 млрд за той самий квартал попереднього року).

Тім Кук, генеральний директор Apple:

«Рекордні результати цього кварталу стали можливими завдяки нашій найінноваційнішій лінійці продуктів і послуг. Ми раді бачити відгуки клієнтів з усього світу в той час, коли залишатися на зв’язку ще ніколи не було так важливо. Ми робимо все, що в наших силах, щоб допомогти побудувати кращий світ — досягнувши нашої мети стати вуглецевою нейтральною компанією в нашому ланцюжку поставок і продуктів до 2030 року, а також продовжуємо нашу роботу в галузі освіти, расової рівності та справедливості».

Лука Маестрі, фінансовий директор Apple:

«Дуже сильна реакція клієнтів на наш нещодавній запуск нових продуктів і послуг сприяла двозначному зростанню доходів і прибутків, а також допомогла встановити історичний максимум для нашої бази активних пристроїв. Ці рекордні операційні результати дозволили нам повернути майже $27 мільярдів нашим акціонерам протягом кварталу, оскільки ми зберігаємо свою ціль щодо досягнення чистої готівкової нейтральної позиції з часом».