У Європейському Союзі використання цифрових сертифікатів COVID-19 зараз практично неминуче. Вони потрібні при авіаперельотах, при перетині кордону, а також на заходах, у ресторанах і на спортивних майданчиках.

І хоча iPhone постачається із застосунком Wallet, у якому зберігаються цифрові версії кредитних карток, посадкових талонів та різних квитків, зараз віртуальний гаманець Apple офіційно не підтримує сертифікат ЄС COVID-19. Але така можливість зʼявилася у новій бета-версії iOS 15.4.

За словами редактора MacStories Федеріко Вітіччі, ця функція ще не повністю реалізована в поточній бета-версії. У своєму твіті він повідомив, що запис зʼявився у розділі “Записи про вакцинацію” у застосунку “Здоров’я”, але поки що не відображається у віртуальному гаманці.

Водночас італійський технічний блогер Лука Ансевіні зміг додати запис про свої щеплення до програми Wallet у повному обсязі. Але найцікавішим тут є той факт, що українські сертифікати про вакцинацію проти COVID-19 повністю сумісні з європейськими, тому можна припустити, що українські власники iPhone матимуть змогу скористатися цією можливістю без необхідності використання сторонніх сервісів.

Якщо хтось із наших читачів вже встановив на свій iPhone бета-версію iOS 15.4, ми будемо вдячні за інформацію, чи вдається додати у Wallet український сертифікат.