Державне підприємство поштового зв’язку “Укрпошта” закупить 17 000 терміналів 3-в-1, які за словами генерального директора компанії Ігоря Смілянського, будуть працювати у найвіддаленіших селах країни, де ще ніколи не було банківських послуг. Відповідний тендер на понад 290 млн грн було опубліковано на порталі Prozorro.

“Ми дуже сподіваємося, що відповідь на запитання “куди мені подіти ту вашу карту” (з ковідною 1000, пенсією чи зарплатою) у селі більше не стоятиме на порядку денному у нашій країні. І звичайно ж, це будуть карти “Укрпошта Банку” – пише Сміляньский.

Окрім того, він поділився деякою статистикою, згідно з якою на грудень 2021 року “Укрпошта” використовувала 7 500 терміналів, а розрахунки через них на місяць перевищили 1 млрд гривень.

“Перший термінал для приймання карток з’явився в “Укрпошті” у 2018 році. А у грудні 2021 року їх стало вже 7 500 (шостий показник у країні серед банків) і вперше у грудні ми перевищили 1 мільярд гривень операцій за нашими терміналами на місяць. Якщо бути точним 1,6 мільйона операцій на 1,1 мільярда гривень у грудні” – повідомив Смілянський.