Американська компанія Oshkosh Defense розробила тиху версію бронемашини JLTV – eJLTV. Новинка отримала гібридно-електричну силову установку, що забезпечує, серед іншого, економію палива на 20%.

Відзначимо, що американські військові запустили програму JLTV у 2012 році, щоб знайти заміну позашляховику Humvee. Через три роки Oshkosh Corporation отримала контракт на вісім років на виробництво 17 тисяч легких тактичних машин для Армії США.

JLTV на цей час має чотири версії: загального призначення, з легким озброєнням, з важким озброєнням та багатоцільовий дводверний пікап. Усі вони оснащуються турбодизельними двигунами Duramax V. Бронемашини можуть нести від 1587,5 до 2313 кілограмів корисного навантаження залежно від конфігурації.

25 січня Oshkosh Defense представила гібридно-електричну версію JLTV. Вона отримала назву eJLTV. Розробники кажуть, що нове рішення таке ж ефективне та захищене, як і звичайна версія, але при цьому дозволяє їздити тихіше та забезпечує економію палива на 20%. Переходити з тихого режиму на звичайний і навпаки можна на ходу “одним натисканням на перемикач”.

В основі електричної системи eJLTV лежить літій-іонна акумуляторна батарея на 30 кіловат-годин з можливістю нарощення ємності. Вона заряджається під час роботи дизельного двигуна, і для повного заряджання їй потрібно 30 хвилин. Її вистачить на пів години їзди у тихому режимі, також вона використовується, коли машина стоїть на місці, забезпечуючи тишу при місіях на спостереження. Окрім того, що акумулятор може живити рушій автомобіля, до нього при необхідності можна під’єднувати різноманітне військове обладнання, завдяки чому військовим більше не треба буксирувати за собою мобільні електрогенератори.

Цікаво, що Oshkosh Defense створює гібридно-електричну JLTV не за запитом Армії США, а з власної ініціативи. Виконавчий віцепрезидент компанії Джон Браян заявив, що eJLTV почали проєктувати близько 18 місяців тому. Поки що замовлень на неї немає, але компанія може виробляти машину серійно, якщо вони з’являться. Крім того, підприємство готове при необхідності переобладнати вже випущені звичайні JLTV, зробивши їх також гібридними.