Paradox Interactive оголосила дату виходу глобальної рольової стратегії Crusader Kings III на консолях Xbox Series X|S та PlayStation 5. Консольні гравці зможуть відчути весь тягар влади вже 29 березня 2022 року.

Одним з головних викликів при портувані став складний інтерфейс Crusader Kings III. Тому консольна версія має адаптований інтерфейс та схему керування, спеціально розроблені для великих екранів і консольних геймпадів. Ця схема дозволяє гравцям швидко й легко переміщатися по меню за допомогою тригерів, бамперів і рухів аналогового джойстика.

У консольному виданні також використовуються ключові можливості Xbox Series X|S та PlayStation 5 – як то супершвидке завантаження, а також зворотний зв’язок контролера Haptic та Adaptive Trigger. Крім того, гравці зможуть перемикатися між ігровим процесом та іншими додатками, такими як YouTube, за допомогою Quick Resume.

Користувачі PlayStation 5 самі відчують механіку стресу в Crusader Kings III, оскільки їхні контролери DualSense фізично реагують на події в грі. Наприклад, чим більше напруги накопичив персонаж, тим більший опір буде застосовано до адаптивних тригерів контролера DualSense.

Цікаво, що Crusader Kings III не перша гра Paradox, що виходить на консолях. Першою була космічна стратегія Stellaris (2016), яка з’явилася на PlayStation 4 та Xbox One у лютому 2019 р. Однак усі гранд-стратегії Paradox Development Studio, на кшталт Europa Universalis, Crusader Kings, Hearts of Iron, Victoria та Imperator: Rome, завжди виходили лише на ПК.