Як стверджує видання Bloomberg, незабаром малий бізнес зможе використовувати iPhone як POS-термінали без використання додаткового обладнання. Нагадаємо, Apple купила стартап безконтактних платежів Mobeewave ще у 2020 році, і відтоді зацікавлені особи чекали на новини про використання технологій стартапу в техніці Apple.

Bloomberg стверджує, що нова функціональність може з’явитися “найближчими місяцями”, причому у вигляді програмного оновлення iOS. Список сумісних пристроїв у повідомленні видання не фігурує.

Mobeewave раніше працювала над аналогічною функціональністю NFC у співдружності із Samsung. Система Samsung POS була протестована у Канаді у 2019 році, перш ніж запустити її по всьому світу. Samsung POS дозволяла власникам смартфонів корейської компанії приймати платежі з безконтактних карток та платіжних сервісів, таких як Apple Pay, Samsung Pay та Google Pay.

За повідомленнями, співробітники Mobeewave працюють у платіжному підрозділі Apple з моменту придбання. Поки незрозуміло, чи буде технологія Mobeewave брендована як частина сервісу Apple Pay, а також чи буде Apple використовувати власну платіжну мережу або запустить її з фінансовим партнером.