Нещодавно компанія Bentley розповіла свої плани з виробництва електромобілів. Серед іншого є дві цікаві деталі. По-перше, до 2030 року компанія має намір повністю перейти на електромобілі. Процес розтягнеться у часі: перший електромобіль Bentley вийде в світ у 2025 році, а починаючи з 2026-го компанія буде пропонувати лінійку тільки електрифікованих автомобілів (plug-in-гібридів).

По-друге, для реалізації цих амбітних планів, компанія інвестує у власне виробництво та розробку електромобілів 2,5 млрд фунтів. Левова частка піде на переоснащення заводу в Крю (історичне місто Bentley), що відтепер замість конвеєра отримає безпровідні автономні візки для переміщення електромобілів. Це дозволить швидко та гнучко змінювати виробничу лінію, налаштовуючись під зростання попиту на ту чи іншу модель.

Вперше такі плани було озвучено ще у 2020 році, коли компанія впроваджувала свою нову стратегію розвитку Beyond 100. Проте тоді ще не існувало деталей цього плану, а зараз вони є.

І ці туди ж: компанія Bentley інвестує 2,5 млрд фунтів у виробництво електромобілів

Варто відзначити, що перший електромобіль буде побудовано на платформі, яка буде спільною також для Audi та Porsche. Проте це не буде платформа, що використана сьогодні для седана Porsche Taycan, це не буде платформа від кросовера Audi e-tron.

Напевно, це буде платформа РРE (Premium Platform Electric), що має отримати найкраще з чинних напрацювань всіх компаній: можливості масштабування розмірів, величезний акумулятор, підтримку напруги 800 вольтів, можливість заряджання до 270 кВт. Вперше про цю платформу розповідали на прикладі концепт-кару Audi A6 e-tron.

І ці туди ж: компанія Bentley інвестує 2,5 млрд фунтів у виробництво електромобілів

А далі, схоже на це, нас чекають різноманітні електромобілі Porsche та Bentley. Наприклад, британська компанія має намір випустити п’ять електромобілів та, зрештою, повністю замінити свій поточний модельний ряд EV-моделями до 2030 року.