Бразильська компанія Rentbrella, яка розробила програму для спільного використання парасольок, оголосила про те, що готує експансію до Європи.

Компанія розпочала роботу у 2018 році в Сан-Паулу, місті, відомому своїми сильними літніми дощами. Застосунок Rentbrella дозволяє людям взяти парасольку в автоматичному кіоску та користуватися ним безплатно протягом 24 годин.

З тих, хто не повертає парасольку протягом цього терміну, стягується плата. Після кількох днів нарахування, коли вартість підписки підіймається до певного рівня, людина стає власником парасольки.

Ця схема вже деякий час діє у Нью-Йорку. Після безплатного періоду одного дня користувачі платять 2 долари на день. Коли щоденні витрати накопичаться до 16 доларів, користувач може залишити парасольку собі.

Rentbrella App

У жовтні компанія розпочала роботу в нью-йоркських районах Манхеттен та Бруклін. У рамках угод з фірмами, що займаються нерухомістю, встановлено 35 кіосків, кожен із яких має 100 парасольок. Rentbrella планує додати ще 100 кіосків у Сполучених Штатах цього року.

Фредді Маркос, один із трьох співзасновників компанії, нещодавно заявив, що Rentbrella має амбіції розширити свою діяльність як мінімум до 10 країн Європи протягом наступних двох років. Першим на порядку денному фірми стоїть Лондон.

Дійсно — спільні велосипеди, спільні електромобілі, а чому б не спільні парасольки? Наявність загальнодоступних кіосків, у яких можна взяти парасольку під час несподіваного дощу, здається дуже зручною.