Японська компанія Cooyoo створила пристрій під назвою Crazy Small Wheel – це, по суті, окреме коліщатко для прокручування, яке зазвичай використовується у комп’ютерних мишах, причому управляти ним пропонується ногою. Девайс призначений, головним чином, для людей з проблемами суглобів пальців або обмеженою рухливістю.

Cooyoo випустила пристрій з коліщатком, як у миші, але... для ніг

Crazy Small Wheel виготовлений з пластику, його розміри – 46 x 26 x 38 мм при масі 22 г. Пристрій сумісний з Windows, macOS, Linux, Android, iPadOS, підключити його можна через роз’єм USB-C без необхідності встановлювати драйвери вручну.

На пристрої можна змінювати прокручування з вертикального на горизонтальне, підлаштовувати під себе чутливість прокрутки, доступна також функція клацання, яку можна відключити.

Для зміни параметрів роботи приладу необхідно перевести його в режим налаштувань, натиснувши на коліщатко при його увімкненні. Зазначені налаштування потім будуть збережні у пам’яті апарату і використовуватимуться за замовчуванням при підключенні Crazy Small Wheel у т.ч. до інших пристроїв користувача.

 

У Японії Crazy Small Wheel коштує 3050 єн — приблизно $27.