Памʼятні речі учасників The Beatles продадуть з аукціону у формі NFT

Старший син Джона Леннона, Джуліан, планує продати кілька предметів зі своєї особистої колекції із музичної історії свого батька та його знаменитого гурту The Beatles. При цьому Джуліан збереже фізичні предмети, а кожен із них продаватиметься як NFT.

Серед предметів, виставлених на аукціон, буде чорний плащ, який носив його батько у фільмі “HELP!”, та рукописні нотатки з піснею “Hey Jude”. На продаж також виставлена Афганська шуба, яку Джон Леннон носив у телефільмі “Magical Mystery Tour”, та три гітари Gibson, подаровані ним старшому синові.

Кожен NFT пропонуватиметься у вигляді аудіовізуального колекційного видання, яке супроводжується розповіддю Джуліана Леннона та зображеннями предмета. Очікується, що найбільший інтерес викличе NFT з нотами, написаними Полом Маккартні для пісні The Beatles “Hey Jude”.

Початкова ціна цього лота складала 22 260 фунтів стерлінгів. Очікується, що торги збільшать цю суму щонайменше удвічі. Частина прибутку від продажу NFT піде у фонд Джуліана Леннона “Біле перо”. Онлайн-аукціон з предметами гурту The Beatles відбудеться 7 лютого.

Оскільки деякі NFT переходять із рук у руки за дуже значні суми, що вимірюються мільйонами, вартість ринку цифрового мистецтва та цифрових колекційних предметів інтенсивно зростає та за обсягом наближається до обсягу світової торгівлі реальним мистецтвом.

Більше коментарів!