Мало кому відомо, але віднедавна у Європі під брендом Nokia з’явилися телевізори. Попри сподівання, вони не виробляються у Фінляндії та взагалі не мають відношення до відомого виробника смартфонів.

Права на використання бренду Nokia для телевізорів та ТВ-плеєрів належать австрійській компанії StreamView, яка днями анонсувала нову лінійку своїх телевізорів на цей рік. Вони працюватимуть під керуванням ОС Android TV, матимуть доступ до магазину Google Play, будуть оснащуватися 4-ядерним процесором та 8 гігабайтами внутрішнього сховища — словом, цілком стандартний варіант.

Що відрізнятиме цю лінійку від інших бюджетних телевізорів, що продаються під гучними брендами минулого — так це підсвічування на основі квантових точок. QLED-панелі мають ширше колірне охоплення, вищу яскравість, контрастність та краще відображення кольорів, і в цьому сегменті ринку вони поки що зустрічаються дуже рідко.

Нові QLED-телевізори Nokia надійдуть у продаж в окремих європейських країнах вже до кінця цього місяця, очікувані ціни — €650 за молодшу 43-дюймову модель, €750 за 50 дюймів, €850 — за 55”, €900 — за 58” та €1600 — за старшу модель з діагоналлю 70”.