Фінтех-компанія «НоваПей», що входить до Групи компаній «Нова пошта», запустила послугу «Факторинг післяплати», яка дозволяє авансом отримувати гроші за товар.

Зазвичай продавець отримує кошти за товар, відправлений поштою, лише через 48-72 години (2-3 дні) після замовлення. Час втрачається на відправлення, отримання посилки та банківські зарахування. З послугою «Факторинг післяплати» не потрібно чекати декілька днів — гроші надійдуть одразу після відправлення поштою та без необхідності застави. В «Нова пошта» зазначають, що так клієнти зможуть отримувати додаткові оборотні кошти, прискорити свої бізнес-процеси та збільшити обсяги реалізації.

«Одна із наших стратегічних цілей — це сприяння розвитку українського підприємництва, особливо в непрості часи. Зі свого боку ми намагаємося підтримувати малий та середній бізнес, надаючи додаткові обігові кошти на умовах, які сьогодні, мабуть, не може запропонувати жодний банк», — коментує СЕО «НоваПей» Андрій Кривошапко.

Як працює «Факторинг післяплати»:

  1. Двічі на день «НоваПей» виплачує аванс за посилки, що напередодні були відправлені «Новою поштою» з післяплатою;
  2. Клієнт отримує інформацію, коли одержувач забирає посилку або відмовляється від неї;
  3. За підсумками місяця формується реєстр скасованих відправлень та підраховується комісія за послугу факторингу;
  4. За скасовані та повернуті відправлення до 10 числа наступного місяця потрібно перерахувати «НоваПей» зайві авансові.

Щоб активувати нову послугу, потрібно мати з «НоваПей» договір на переказ коштів та угоду на факторинг післяплати. Її вартість — 0,2% від суми авансу.

Наприклад, продавець відправив післяплатою товар, який коштує 1000 грн. Щоб отримати гроші авансом, він сплатить 0,2% від суми за факторинг, але не менше 10 грн, та 2% за переказ коштів. Тобто 22 гривні.

Хто зможе скористатись новою послугою «Нова пошта»

Компанії, які співпрацюють з «НоваПей» за договором на переказ коштів та регулярно надсилають товари «Новою поштою». Також потрібно мати низький відсоток повернень та гарну історію співпраці.