Словацьке транспортне відомство видало сертифікат компанії AirCar після успішного завершення 70 годин строгих льотних випробувань. Транспортний засіб відповідає стандартам Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA), що керує питаннями в галузі інженерії та технології.

Складні випробування включали повний спектр льотних та експлуатаційних маневрів. AirCar продемонстрував дивовижну статичну та динамічну стабільність у робочому режимі. Процедури зльоту та посадки також можуть виконуватись без необхідності дотику пілота до органів керування транспортним засобом.

Реалізацією проєкту займається команда із восьми кваліфікованих фахівців компанії Klein Vision. Їм вдалося перетворити проєктні креслення на математичні моделі за допомогою розрахунків із CFD-аналізом.  Наступним кроком провели випробування прототипу в масштабі 1:1, що рухається електродвигуном потужністю 15 кВт, в аеродинамічній трубі.

Потім двомісний прототип вагою 1000 кг та оснащений 1,6-літровим двигуном BMW використали на вирішальному етапі сертифікації. Йдеться про 35-хвилинний переліт між аеропортами в Нітрі та Братиславі, що у Словаччині.

Здається, найближчим часом у небі стане трохи тісніше.