Новий мер Нью-Йорка Ерік Адамс оголосив про свій намір отримувати перші три зарплати у Bitcoin у листопаді минулого року – саме тоді, коли провідна криптовалюта піднялася до рекордно високого рівня. Він ухвалив це рішення після публічного листування в соцмережі Twitter із мером Маямі Френсісом Суаресом, який також пообіцяв отримати свою першу зарплату у цій криптовалюті.

Перша заробітна плата Еріка Адамса дійсно була переведена у Bitcoin та Ethereum на криптобіржу Coinbase. Заробітна плата мера виплачується щотижня та становить близько 5900 доларів. Мер не уточнив, як розподіляються гроші між двома найбільшими криптовалютами, але якщо цифрові активи продовжать знецінюватись, його зарплата може зменшитися.

Мер Нью-Йорка отримає 3 перші заробітні плати в Bitcoin та Ethereum

Наразі обидві криптовалюти відстежуються негативно, а капіталізація світового криптовалютного ринку вже впала нижче за 2 трильйони доларів. Проте, мер Нью-Йорка не відмовився від планів отримати свої перші три зарплати у криптовалютах навіть на тлі значного падіння котирувань віртуальних грошей.

Навпаки, мер Адамс вважає, що цей жест символізує його намір перетворити Нью-Йорк на “криптовалютний хаб”. Ерік Лерой Адамс – 110-й мер Нью-Йорка, який обійняв посаду 1 січня 2022 року. До цього був 18 президентом боро Бруклін і сенатором від штату Нью-Йорк. Раніше 22 роки працював у поліції Нью-Йорка, заслуживши звання капітана.