Минулого року кількість передплатників Netflix зросла до 222 мільйонів, але в майбутньому на потокову службу чекають важкі часи. Наплив нових абонентів, характерний для часів пандемії, слабшає, а конкуренція зростає.

Минулого року у Netflix з’явилося 18,2 мільйона нових користувачів – приблизно половина від числа нових абонентів, підписаних у 2020 році. Прогноз фірми на 2022 рік також дає погані новини. Компанія заявила, що у кварталі, який закінчується в березні, очікується лише 2,5 мільйона нових користувачів. Це набагато менше, ніж очікували аналітики.

Збереження залучення наявних клієнтів було непоганим, але збільшення кількості нових передплатників залишає бажати кращого, зізнається Netflix в офіційній заяві. У якості причин потоковий сервіс вказує на ослаблення пандемії та макроекономічні проблеми у країнах Латинської Америки.

Netflix поступово здає провідні позиції серед потокових сервісів

Дедалі більша конкуренція з боку таких компаній, як Disney, Apple, Amazon та HBO, є також сильним фактором. В останні 24 місяці конкуренція зростає, оскільки розважальні компанії у всьому світі розробляють все більш агресивні пропозиції.

Netflix витрачає мільярди доларів на створення контенту, щоб зацікавити глядачів. Однак це також призводить до збільшення витрат. Керівництво компанії виправдовується новим графіком випуску контенту, згідно з яким “кілька великих ігор вийдуть наприкінці кварталу”.

Але інвесторів, безсумнівно, обурює повільніший темп зростання. Низький прогноз Netflix на квартал привів до того, що акції онлайн-кінотеатру обвалилися на 20%.