Китайські інженери розробили робоносильника, що крокує та імітує домашнього яка. Центральне телебачення КНР стверджує, що це найбільший чотириногий біонічний робот у світі.

За словами розробників, апарат може нести на собі до 160 кг корисного вантажу і пересуватися по різних поверхнях — ґрунту, траві, піску та снігу. На демонстраційному відео робот, зокрема, піднявся і спустився з пагорба, однак, як запевняє диктор, сходи, траншеї, скелі для нього також не перешкоди. Габарити робоносильника не уточнюються.

Максимальна швидкість робота –  10 кілометрів на годину. Він може крокувати вперед, назад і по діагоналі, а також вміє бігати та стрибати. Робот оснащений камерами й різноманітними датчиками, які дозволяють йому пристосовуватися до змін характеристик місцевості та інших зовнішніх умов. Втім, він не повністю автономний і у виборі, наприклад, напряму руху повністю покладається на команди віддаленого оператора.

Всюдихідний електричний як призначений для транспортування спорядження та припасів у важкодоступних районах, таких як гори, пустелі, ліси, а також для розвідувальних місій, місій за спостереженням за місцевістю і доставки боєприпасів у небезпечних для солдатів зонах. Крім того, потенційно апарат можна оснастити зброєю, проте якою саме — не вказується.