Про збільшення кількості засобів спостереження повідомляє Defense Express з посиланням на сервіс Flightradar24.

Станом на день 24 січня 2022 р. в небі України та поблизу кордонів РФ працюють два розвідники – новітній розвідувальний літак CL-650 ARTEMIS та стратегічний БПЛА RQ-4 Global Hawk.

ARTEMIS (Aerial Reconnaissance and Targeting Exploitation Multi-Mission Intelligence System) – це багатофункціональна розвідувальна система повітряної розвідки та націлювання, створена на базі реактивних бізнес-джетів сімейства Bombardier Challenger 600. Наразі існує лише два екземпляри таких літаків, які ще продовжують випробування, у тому числі у реальних умовах. CL-650 ARTEMIS базується у Констанці в Румунії, та патрулює акваторії Чорного моря поблизу узбережжя Криму.

США посилюють авіарозвідку над Україною. Спостереження ведуть новий CL-650 ARTEMIS та стратегічний дрон Global Hawk

Водночас стратегічний RQ-4 Global Hawk баражує над Лівобережною Україною та моніторить позиції противника на окупованому Донбасі та вздовж кордону з РФ.

США посилюють авіарозвідку над Україною. Спостереження ведуть новий CL-650 ARTEMIS та стратегічний дрон Global Hawk

Defense Express констатує, що кількість розвідувальних польотів та засобів моніторингу з боку США та інших союзників України значно збільшилась. Інформація сервісу Flightradar24 залежить виключно від того, чи був на літаку увімкнений транспондер, тобто це – максимально публічна демонстрація дій союзників України.