Японська компанія Glory розпочала тестування платіжної системи BioPay, яка дозволяє клієнтам залишатися в масці під час розпізнавання особи. Місто Ніігата вже запустило пілотний проєкт із використання нової системи оплати в десяти магазинах, і мер міста особисто переконався в ефективності технології.

Планшет із камерою, розміщений на прилавку кав’ярні, за кілька секунд розпізнає власника банківської картки у медичній масці та списує з його рахунку необхідну суму. Експеримент триватиме до середини лютого, і магазини заохочують покупців до участі у ньому, надаючи різноманітні бонуси та подарунки.

BioPay

Система має назву BioPay. Розробник технології, компанія Glory розраховує, що технологія використовуватиметься в магазинах без касових апаратів та продавців. Клієнти обслуговуватимуться самостійно, розраховуючись у терміналі закладу лише обличчям.

На цей час у світі носіння людьми медичних масок не стало на заваді їх розпізнаванню системами відеоспостереження останнього покоління. Але в галузі платежів проблему біометричної ідентифікації ще не вирішено. І навіть для використання BioPay люди повинні заздалегідь зареєструватися, прив’язавши своє зображення до банківського рахунку.