Робот-пилосос, який працював у готелі британської мережі Travelodge у Кембриджі, втік з роботи. Про несподіване зникнення пристрою оголосили співробітники закладу. За їх словами, робот не захотів зупинятися біля порога, як це роблять інші його автономні товариші, викотився з готелю і зухвало поїхав у невідомому напрямку назустріч свободі.

“Сьогодні від нас втік пилосос. Зазвичай вони зупиняються біля порога, але цей вирішив втекти. Наразі він може бути будь-де“, – написав у соцмережах один з менеджерів готелю, попросивши мешканців району повернути робота у разі його знахідки.

Менеджер зазначив, що без спеціальної зарядної станції, сумісної з пристроєм-втікачем, пилосос все одно довго не працюватиме і тому навряд чи встигне захопити світ та знищити людство; крім того, через це від нього не буде ніякої користі у господарстві. Тому, хто знайде робота, готель пообіцяв видати безкоштовний напій зі свого бару.

Втеча пилососа викликала резонанс у соцмережах. Деякі користувачі стверджували, що це початок повстання машин, інші ж висловлювали сміливому пилососу підтримку і бажали йому вдалої подорожі. Дехто зазначив, що в британській екосистемі немає хижаків, які могли б йому зашкодити. Хтось припустив, що в пошуках кращої долі робот вже виїхав із країни.

Днем пізніше втікача знайшов у кущах неподалік співробітник готелю. Бунтар поїхав, судячи з усього, недалеко. Після цього його помили та, як зазначили представники Travelodge, знову прийняли в корпоративну “сім’ю робопилососів”. Чи була надана психологічна підтримка пристрою після його повернення, готель не уточнив.

У соцмережах, де деякі користувачі вирішили, що пилосос, ймовірно, вже завів сім’ю та отримав престижну посаду в іншій компанії, новину про його знахідку прийняли з часткою розчарування. Втім, для багатьох цей робот, безсумнівно, назавжди залишиться героєм, який “зламав клітку”.