Компанія Amazon анонсувала відкриття свого першого «розумного» магазину одягу Amazon Style. Торгова точка площею 2787 м² відчинить свої двері у передмісті Лос-Анджелеса протягом поточного року.

Як повідомляє CNBC, у магазині буде представлений жіночий і чоловічий одяг, а також взуття та аксесуари від відомих та молодих брендів. Ціни становитимуть від $10 до $400.

«Ми хочемо мати товари різного цінового діапазону, аби задовільняти клієнтів з будь-яким бюджетом», – підкреслюють представники Amazon.

Amazon відкриє у передмісті Лос-Анджелеса «розумний» магазин одягу Amazon Style

Концепція Amazon Style передбачає, що у торговій точці будуть встановлені лише стенди з одним варіантом одягу, а все інше буде знаходитись на внутрішньому складі магазину. Щоб переглянути доступні кольори, розміри, наявну кількість одягу та іншу інформацію, користувачеві потрібно зайти у мобільний застосунок Amazon та відсканувати QR-код біля стенда. Після цього можна додати товар у список речей, що сподобались, або замовити доставку обраного одягу в примірочну чи відразу на касу.

Amazon відкриє у передмісті Лос-Анджелеса «розумний» магазин одягу Amazon Style

У примірочній, серед іншого, будуть встановлені дисплеї, за допомогою яких покупці зможуть попросити при необхідності принести річ, скажімо, іншого розміру або поставити оцінку. Доставка речей до примірочних буде здійснюватись через спеціальні двосторонні шафи, котрі можна буде відкрити після того, як співробітник магазину виконає доставку. Якщо одяг не підійшов, покупець повинен залишити його у тій же шафі.

Amazon відкриє у передмісті Лос-Анджелеса «розумний» магазин одягу Amazon Style

Як стверджують у компанії, особлива зручність Amazon Style полягає в тому, що покупцям не треба буде виходити з примірочних, щоб знайти потрібний розмір, або гукати продавців, щоб спитати в них про наявність варіантів, наприклад, з іншим кольором.

Для оплати покупці зможуть скористатись, зокрема, Amazon One – пристроєм, що розпізнає клієнта за допомогою сканування долоні. Після оплати товар з’явиться у списку покупок в акаунті Amazon.

На відео зображена концепція Amazon One.

Якщо річ сподобалась, проте покупець не наважується її придбати, її можна додати у список бажаного у додатку і замовити онлайн пізніше. Крім того, Amazon Style буде працювати також як точка доставки інтернет-магазину Amazon, тобто одяг можна буде замовити на сайті компанії та приміряти його у безпосередньо магазині, коли він буде туди доставлений.

На останок зазначимо, що Amazon вже має офлайн-магазини — в них продають книги та продукти.