Американська компанія Parallel Systems представила безпілотний вагонний візок. Він може пересуватися як самостійно, так і в парі з іншим візком для перевезення вантажного контейнера.

Відзначимо, що сьогодні залізничні вантажоперевезення вважаються вкрай ефективними для транспортування великої кількості вантажів на великі відстані, проте використання поїздів на невеликих дистанціях та для перевезення невеликого обсягу вантажу вже не так раціонально. По-перше, це пов’язано з тим, що залізниця у більшості випадків не здатна забезпечити доставку вантажу відразу до місця призначення, тож вигідніше та зручніше найняти одного далекобійника, ніж спочатку оплачувати роботу машиніста, а потім — доставку вантажу до власного складу. Крім того, процес вантаження, закріплення вантажу за певним локомотивом, а також його подальше перевезення залізницею відбуваються значно повільніше, ніж у випадку з колісним транспортом.

Усунути ці обмеження та зробити вантажні перевезення залізницею ще більш доступними взялась компанія Parallel Systems, заснована трьома колишніми інженерами SpaceX у 2020 році. Для цього інженери стартапу розробили безпілотні вагонні візки.

Зовні ці візки не сильно відрізняються від звичайних, за винятком трохи більшого корпусу. Вони їздять повністю автономно: за рух відповідають електродвигуни, а за навігацію — камери. Компанія зазначає, що один візок здатен проїхати до 800 кілометрів без підзарядки, а його повна зарядка триває менш як годину.

Для перевезення вантажу два безпілотні візки виїжджають з ангара та встають під вантажний кран, де на них встановлюють один або два стандартні ISO-контейнери загальною масою до 58 тонн. Головна перевага такого підходу полягає в тому, що відразу після цього контейнер можна відправити до пункту призначення, не чекаючи, поки сформується та завантажиться поїзд із десятків вагонів. При необхідності окремі пари візків з контейнерами можна об’єднувати у квазіпоїзд до 50 вагонів, в якому кожен вагон вноситиме рівний внесок у рух, а загальний аеродинамічний опір буде меншим. Об’єднання у склад при цьому відбуватиметься автоматично та навіть на ходу. Аналогічно, якщо вантаж в процесі транспортування потрібно розділити та відвезти до двох різних пунктів призначення, то вагони зможуть роз’єднатись та поїхати кожен власним шляхом, не чекаючи “години або дні”, поки це зроблять робітники-люди на сортувальній станції, підкреслюють у стартапі.

На відео можна бачити вагон, що їде автономно по тестовому треку Parallel Systems на півдні Каліфорнії.

Компанія зазначає, що запропонований нею підхід до вантажоперевезень здатен значно прискорити перевезення невеликих вантажів і зробити цей процес економічно виправданим. Крім того, можливість возити вантажі потоком і в невеликій кількості за раз дозволить зменшити мінімальні розміри вантажних залізничних станцій та внаслідок цього будувати їх ближче до підприємств.

Американські інженери з Parallel Systems розробили безпілотний візок для автоматизації залізничних вантажоперевезень

Нарешті, вказується, що автономні залізничі перевезення будуть більш безпечними, оскільки робовагони, за даними стартапу, здатні побачити перешкоду на колії та почати гальмувати у 10 разів швидше, ніж це роблять машиністи-люди. Ба більше, при необхідності такі вагони зможуть автоматично розчіплюватися на перехрестях, аби пропустити машини екстреної допомоги: