Про це повідомляє Посольство США в Україні на своїх соціальних сторінках в інтернет.

Перша з кількох партій пакету безпекової допомоги Збройним силам України на суму $200 млн, який був ухвалений президентом Байденом у грудні, вранці 22 січня прибула до київського аеропорту Бориспіль. Ця допомога, яка включає близько 90 тонн летальної зброї, зокрема боєприпаси для захисників України на лінії фронту, демонструє тверду відданість Сполучених Штатів суверенному праву України на самооборону. Минулого року Сполучені Штати надали Україні безпекову допомогу на суму понад 650 мільйонів доларів США, включаючи цей пакет допомоги, і понад 2,7 млрд доларів США безпекової допомоги загалом з 2014 року. Сполучені Штати продовжуватимуть надавати таку допомогу для підтримки Збройних сил України, підтримуючи їх у невпинному захисті суверенітету та територіальної цілісності України від російської агресії. Як повідомив президент Байден президенту Путіну, у разі подальшого вторгнення Росії в Україну Сполучені Штати нададуть Україні набагато більше обладнання для оборони на додаток до того, що вже було надано.

До України прибув літак з 90 тоннами зброї з США

Вчора, після, схоже, не дуже вдалих перемовин у Женеві, Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен написав у Твіттер: «Сполучені Штати та їхні союзники та партнери об’єднуються, щоб прискорити допомогу Україні у сфері безпеки. Ми використовуємо всі доступні інструменти співпраці у сфері безпеки, щоб допомогти Україні зміцнити її оборону перед обличчям російської агресії.»

«У разі подальшого вторгнення Росії в Україну ми надамо українцям додаткові оборонні матеріали, крім тих, що ми вже надаємо, і працюватимемо з нашими союзниками та партнерами, щоб вони зробили те ж саме. Сполучені Штати підтримують Україну.» – додала заступниця Держсекретаря Венді Р. Шерман.

Вчора ж, міністр національної оборони Канади Гарджіт Саджан з посиланням на міністра закордонних справ Канади Мелані Джолі написав у Твіттер: «Українці завжди можуть розраховувати на те, що Канада буде поруч із ними, коли вони потребують нас. Ось чому міністр Мелані Джолі та я оголосили, що Канада пропонує Україні позику у $120 млн та грант у розмірі $6 млн для технічної допомоги.»

У той самий час Німеччина в черговій раз заблокувала поставки зброї до України. Цього разу 122-мм гаубиць з Естонії.