Як повідомляє Головний центр спеціального контролю України 21 січня 2022 року біля міста Кривий Ріг стався землетрус магнітудою 3,3 за шкалою Ріхтера.

Джерело землетрусу знаходиться на території Дніпропетровської області в районі м. Кривий Ріг, на глибині 5 км. Згідно з координатами це біля селища Веселий Кут та Глеєватського кар’єра, тому як причину землетрусу не можна виключити обвалювання великої маси породи у кар’єрі.

За класифікацією землетрус відноситься до відчутних, відчувається небагатьма людьми, які знаходяться всередині приміщення, просто неба – тільки в сприятливих умовах. Коливання подібні зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, трохи сильніше – на верхніх поверхах.

Найбільш потужні землетруси на території Дніпропетровської області зареєстровано 29 липня 2017 року та 23 червня 2013 року з магнітудами 4,1 та 4,5 відповідно.

Якщо ви відчували землетрус, залиште повідомлення про ваші відчуття за посиланням, це допоможе вченим в уточненні енергетичних параметрів землетрусу.