Французька студія Eugen Systems, відома своїми скрупульозними симуляторами бойових дій XX століття R.U.S.E., Wargame: European Escalation, Act of Aggression та Steel Division, презентувала нову гру – симулятор Третьої Світової війни WARNO, який з 20 січня 2022 р. вже вийшла у Дочасному доступі Steam. Гра розповідає про гіпотетичну Третю світову війну, яка почалася між країнами NATO та Варшавського договору влітку 1989 р.

Ретельно досліджені та відтворені, кожна нація та її підрозділи у WARNO мають унікальні сильні та слабкі сторони. Як командир, гравець зобов’язаний використовувати весь спектр доступних йому тактичних інструментів, від димових завіс до вогневої підтримки з за меж карти. Кожна битва буде важкою, чи то проти AI, чи то проти супротивників-людей.

«Як військові ентузіасти, так і історики висловлювали припущення про те, як би розгорнувся справжній повномасштабний конфлікт у холодній війні», – каже Алексіс Ле Дрессе, креативний директор і співзасновник Eugen Systems. «WARNO – це можливість поглянути на те, як виглядав би світ у стані війни кінця 1980-х. Гра ґрунтується на реальності й базується на фактах, від технологій до тактики, і завдяки ранньому доступу ми можемо дати нашій спільноті, ветеранам та новим гравцям шанс почати грати раніше».

Автори WARNO пропонують гравцям реалістичні бойові підрозділи армій обох блоків. Реальні тактичні прийоми та технічні характеристики. Вражаючу графіку на оновленому рушії Eugen. Онлайнові мапи з динамічною лінією фронту. Складний AI. Покрокову стратегічну кампанію з найважчими сценаріями на кшталт «а що, якщо». Та таке інше.

Орієнтовно гра залишиться у Дочасному доступі Steam протягом 6-8 місяців. За цей час Eugen Systems обіцяє додавати до проєкта новий контент та прислуховуватися до зауважень гравців.