Офіційний старт продажу GeForce RTX 3050 заплановано на 27 січня. Можливо молодша модель лінійки RTX нарешті порадує гравців, не готових сильно переплачувати за відеокарти.

Редакції VideoCardz вдалося отримати від свого китайського джерела дані щодо можливостей адаптерів при обробці алгоритмів Ethereum.

Відеокарти GeForce RTX 3050 слабо підходять для майнінгу Ethereum. Нарешті пограємо?

Очевидно для GeForce RTX 3050 також використовується механізм Lite Hash Rate (LHR), тому що вже через кілька секунд після початку видобутку криптовалюти хешрейт адаптера знижується з 20 до 12,5 Мхеш/c при цьому споживання відеокарти становило 73 Вт, тоді як заявлений параметр Graphics Card Power складае 130 Вт.

Відеокарти GeForce RTX 3050 слабо підходять для майнінгу Ethereum. Нарешті пограємо?

Скриншот з іншим додатком для майнінгу зі схожими результатами надало ще одне джерело (@wxnod). Після додаткової оптимізації ліміту потужності та розгону пам’яті від GeForce RTX 3050 вдалося отримати 13,66 Мхеш/c при енерговитратах 57 Вт.

У такому разі, враховуючи поточну вартість Ethereum, повернення інвестицій на покупку відеокарти навіть за рекомендованою ціною $250 становить близько 500 днів. При вартості $350 терміни окупності збільшуються вже до 700 днів. Важко уявити, якими будуть фактичні роздрібні ціни в Україні. З урахуванням можливого переходу на модель видобутку Proof-of-Stake (PoS), покупка GeForce RTX 3050 для майнінгу Ethereum може виявитися позбавленою будь-якого сенсу.

Це дає підстави для стриманого оптимізму у любителів пограти, але давайте все ж таки дочекаємося офіційного старту продажів і отримаємо більше даних про можливості GeForce RTX 3050.