Насправді у разі російського військового вторгнення нам 100% буде не до S.T.A.L.K.E.R. 2, але твіт саме з таким заголовком привернув вчора увагу гравців.

Твіт користувача @WhatWhatBitch з’явився ввечері 20 січня 2022 р. та зібрав вже майже 27 тис. лайків. Він містить фразу «Time to put boots on the ground», яку можна перевести як «Час вводити війська». Це американський військовий термін, що означає активне залучення наземних військ у кампанії, тобто фізичну присутність вояків США у зоні бойових дій.

Крім того, до твіту був доданий скриншот начебто з якогось ігрового сайта з початком статті S.T.A.L.K.E.R. 2 Developer Says Game Risks Cancelation if Country is Invaded. Тобто «Розробник S.T.A.L.K.E.R. 2 каже, що гру можуть скасувати, якщо почнеться вторгнення в країну».

Насправді це фейковий скріншот, такої новини не існувало. Ця фраза навіть не гуглиться. На всяк випадок ми відправили запит у GSC Game World ще зранку, та на жаль досі не отримали відповідь.

Більшість користувачів Twitter зрозуміли, що це жарт, і почали жартувати у відповідь. Хоч дехто здається цілком серйозно цікавиться, де можна записатися добровольцем для захисту України та S.T.A.L.K.E.R. 2.

Як я вже казав на початку, в разі вторгнення військ РФ доля S.T.A.L.K.E.R. 2 буде цікавити нас в останню чергу, але повномасштабна війна, та навіть серйозне загострення на фронті вплинуть на розробку гри. Досить складно програмувати чи малювати текстури, якщо на твоє місто падають бомби, а твої співвітчизники та може навіть родичі чи друзі, знаходяться під кулями. Тому хоч то й жарт, але не дуже.

З іншого боку, нам вже трохи набридло хвилюватися, тож будемо жартувати, та підтримувати жарти на кшталт цього. Все буде Україна!