Співзасновник компанії Microsoft і один з найбагатших людей планети Білл Гейтс знову передбачив появу нових інфекцій, які будуть набагато небезпечнішими та смертоноснішими, ніж будь-які штами нового коронавірусу.

За словами Гейтса, найближчим часом з’явиться кілька нових вірусів, з якими людство має боротися всіма силами. Мільярдер заявив, що наступні патогени будуть викликати набагато болючіші захворювання, а смертність від них буде дуже високою, у тому числі через побічні явища.

Financial Times опублікувала прогноз Білла Гейтса про те, що хоча штами COVID-19 Omicron і Delta надзвичайно швидко поширюються серед людей, ймовірність того, що вони викличуть летальний кінець, дуже мала, і сьогодні більшість людей із цим захворюванням успішно лікуються, навіть якщо хвороба протікає важко.

Як і у своєму попередньому аналогічному прогнозі, колишній голова Microsoft закликав підприємців, корпорації та країни зробити якнайбільше інвестицій в охорону здоров’я, медичні дослідження та науку, щоб врятувати сотні мільйонів життів та утримати економіку від ще глибшої кризи, ніж нинішня.