Джокер не лютує в Міссурі, але, схоже, влада готова до лиходія з фільму “Бетмен”. Про цей кумедний випадок розповідає CNN.

Екстрене повідомлення, помилково надіслане на мобільні пристрої у вівторок дорожнім патрулем штату Міссурі, закликало жителів Ґотем-Сіті шукати фіолетово-зелений Dodge 3700 GT 1978 року випуску. Седан з номерним знаком «UKIDME» (ред.: “приколюєшся з мене”) дуже нагадує автомобілі, якими користувалися головорізи Джокера у фільмі про Бетмена 1989 року.

В штаті Міссурі через систему екстреного сповіщення розшукували персонажа всесвіту DC Comics Джокера. Виявилось, це було помилкове повідомлення

Виявилося, що в штаті Міссурі немає Ґотем-Сіті, а повідомлення було надіслано помилково під час тесту (очевидно, кимось із добрими знаннями про транспортні засоби, які використовувались у фільмі, де зустрічаються персонажі Майкла Кітона та Джека Ніколсона). Як повідомило агентство в пресрелізі, Державний дорожній патруль проводив “звичайну перевірку системи Blue Alert у штаті Міссурі”, коли повідомлення було надіслано на ґаджети в усьому штаті.

В штаті Міссурі через систему екстреного сповіщення розшукували персонажа всесвіту DC Comics Джокера. Виявилось, це було помилкове повідомлення
Той самий Dodge 3700 GT 1978 року.

“Це мало бути тестовим повідомленням, НЕ БУЛО ТРИВОГИ”, – незабаром опублікували місцеві правоохоронні органи в соцмережах.

Подібні помилки інших державних установ іноді викликали справжнє занепокоєння й також швидко виправлялися.

“Патруль регулярно тестує систему Blue Alert, щоб переконатися, що вона спрацює належним чином, коли це буде необхідно. Під час тестування було вибрано невірну опцію, через що повідомлення поширили для громадськості”, – йдеться у релізі.

І це не поодинокий випадок. Минулого року влада Чилі помилково надіслала попередження про евакуацію через цунамі після землетрусу. А у 2018 році жителів та туристів на Гаваях налякало текстове попередження про вхідну балістичну ракету, яке виявилося помилковою тривогою.