Адміністрація президента США наказала найбільшим технологічним компаніям підготуватися до можливого припинення експорту всієї електроніки до Росії. Нове попередження технологічним гігантам надійшло з Білого дому одразу після нещодавньої онлайн-зустрічі.

Пітер Харрелл та Тарун Чхабра, представники Ради національної безпеки США, провели переговори з керівниками Асоціації напівпровідникової промисловості, в ході яких наказали IT-корпораціям бути готовими до запровадження жорстких обмежень на постачання електроніки будь-якого типу до Росії.

Різні анонімні джерела, а тепер і американські та європейські розвідувальні служби раніше повідомляли, що Росія нарощує військові сили на кордоні з Україною. Влада США тоді заявила, що ситуація вкрай серйозна і що майбутнє вторгнення може виявитися найстрашнішим із часів Другої світової війни.

Рада національної безпеки США пояснює, що адміністрація президента Байдена готується до всіх можливих сценаріїв і США готують низку обмежувальних заходів у разі нового нападу Росії на Україну.

Зокрема, компаніям, що використовують американські технології та чіпи, буде заборонено постачати свою продукцію до Росії — йдеться саме про електроніку. Якщо пакет санкцій буде прийнято, Росія опиниться в ситуації, подібній до Північної Кореї.